onsdag 5 december 2012

Vinterväder och saffranshonung

Förra veckan kom vintern. Och med den här veckans snö så blir det premiärtur med skidorna imorgon.


Jag och David har varit lite slappa med hösthonungen och varken ympat eller rört i den, vilket gjort att den blivit grynig. Men det gör inget, utan jag har testat att göra den flytande istället. Det här gör man genom att hetta upp honungen till 30-40°C i ett vattenbad. Jag testade också att smaksätta honungen med saffran. 
Det jag inte tänkte på var att saffran inte löses upp i honung, utan måste ha något flytande. Men sålänge honungen används i något flytande så gör det ingenting. Går till exempel att göra ett honungste med smak av saffran, bara genom att blanda en matsked honung med hett vatten i kopp. Gott! Passar bra både till jul och till förkylning.

Honung med saffranssmak
Kima har de senaste nätterna frampå småtimmarna när det blivit kallt i vårt sovrum fått krypa ner hos mig under täcket. Det är väldigt mysigt, när hon väl har slutat åma sig och spänna klorna i min mage. Tidigare nätter så har det inte gått en natt utan att hon väckt mig någon gång mellan 5 och 7 på morgonen, vilket har resulterat i att jag stängt ute henne från sovrummet. Men det har hon inte gjort nu när hon fått tillträde under täcket. Eller hon väcker ju mig när hon vill ner under täcket, men sen håller hon sig lugn. Win. Kima verkar tycka det är kallt i huset. Hon ligger gärna vid kaminen och värmer sig på dagarna och går sällan ut. En riktig innekatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar