söndag 25 november 2012

Höstsådd

Det här året så tänkte jag testa att så lite nu på hösten och inte bara på våren. På så vis kan grödorna komma igång snabbare på våren. Speciellt bra är det för sådant som gror långsamt, som palsternacka. För att inte fröna ska ruttna i marken eller börja gro på hösten, så ska man så sent på hösten. Så snart innan tjälen och den första snön som man bara kan. Så jag har hållt mig, fram till idag då jag äntligen sådde morot, palsternacka, haverrot, rättika, gul lök och röd lök. Löken satte vi sättlök förra året, men eftersom vi hade en fröpåse av vardera så tänkte jag att det inte kan skada att testa att höstså frö istället.
Det var precis rätt tajmat att så idag visade det sig, eftersom det började snöa nu på kvällen. Senare i veckan ska det bli kallare också. Ska bli spännande att se i vår om eller vad som gror.

Förutom att höstså så besökte jag och David Adelöv julmarknad idag. Det var snålblåst men ändå mycket folk där. Vi kände igen lite producenter från förra året då vi var på Eksjö julmarknad, till exempel Sandhems bryggeri. Förutom enbärsdricka från Sandhem köpte vi kolor från Marieannelunds karamellkokeri, ett speltvörtbröd från Falla spelt & Bagarbod samt teér på Krydderi Krokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar