söndag 9 juni 2013

Potatis, rättika och brytböna

Såhär i juni så har 2013 kommit halvvägs och det är dags för oss att visa vad vi gör. Mycket har nu kommit ner i jorden - rotfrukter, tidig potatis, sallad. Allt det förkultiverade står fortfarande på verandan - tomater, squash, chili, paprika, rotselleri, broccoli, grönkål - i "Anton"-hyllan från IKEA. Men kvar att så är fler bönor och kålväxter i kållandet.


Den tidiga potatisen har tittat upp ur jorden. Tidig potatis satte vi också i hink inomhus på verandan, den har blivit riktigt stor och fin. Förhoppningen är att det ska bli potatis till midsommar, men det är inte långt kvar nu.


För första gången i år odlar vi brytböna. Den här sorten heter "Provider" och är en tidig lågväxande buskbrytböna om jag inte minns fel.


I år så har landen mellan huset och bärbuskarna fått fina gångar också täckta med bark. Det gillar vi, lättare att hålla koll på ogräset än ifall det är gräs som växer mellan landen.


Äppelträden blommar, som vanligt.


Vår första skörd blir förmodligen av den rättika som jag sådde sent i november förra året. Av allt det jag testade att höstså - haverrot, palsternacka, gul och röd lök, morot, rättika - så är det bara rättikan som kommit upp. Jag kom ihåg hur fantastisk den var att göra gratäng på förra året, så jag längtar tills det blir skördedags.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar