tisdag 29 maj 2012

Internet, bin och pollenallergi

Vi har blivit med internet! Från att försökt surfa på 3G som ibland har funkat bra vid ett speciellt fönster på ena sidan av huset på övervåningen... så kan vi nu till och med titta på SVT Play högupplöst! NMT-nätet är ett underverk. Det här betyder också att vi kan uppdatera bloggen oftare.

Vi har inte bara blivit med internet utan med bin också! I början på förra veckan så hämtade vi med bil en bikupa full med bin. Den står nu i hörnet på tomten i en syrenberså. De verkar stortrivas. De är en korsning av italienska gula bin och nordiska bin.

Bikupan i syrenbersån.

Flustret på bikupan.

Lördagen den 28 april åkte jag, David och Maria på gemensam utflykt till Linköping, där det var träff med nätverket Skapa allmänningar på stadsbiblioteket. Träffade väldigt trevligt folk. Mindre trevligt var att jag vaknade dagen däckad av pollenallergi. Två dagar sängliggande och två veckor framåt med husarrest blev pollendomen.

Fick en del gjort inne dock.

Köket fick en bänkskiva och hyllor.

"Kontoret" blev ommöblerat och fick en chillhörna med soffa och tv.

Vårt sovrum fick en till säng och en spegel.

David bakade en cheesecake med vinbär på toppen.

Vi åt crépesmiddag och drack körsbärsvin på verandan.

Verandan fungerade också som ett växthus för tomat- squash- och kålplantorna.

Den 10-12 maj var jag på lajv i Tullinge. Som tar var utspelades det i Mordor så platsen var ett grustag = inte så mycket pollen.

Sedan fyllde David år den 15 maj. I present fick han en glassmaskin, så nu kommer bloggen förhoppningsvis fyllas med massor av glassbilder och recept. Vi har redan prövat chaiglass och nougatglass.

Såhär i slutet av maj så har potatisen som Maria satte vid Valborg kommit upp. Rotfrukterna, spenaten och salladen syns också. Sex av 12 land vid staketet är grävda i nuläget. 

Såhär såg landen vid staketet ut den 22 maj.

Och idag ska vi så mer rotfrukter i tre land samt sätta ut kålplantorna i två land. Squashen väntar vi med att sätta ut eftersom det ska bli kallare på lördag natt (3°C enligt SMHI).

1 kommentar:

  1. Hej där
    Första gången jag läser din (er) blogg Verkar så härligt Jo jag vet att det är mkt jobb bakom.Jag hetr Susanne och bor med mina kompisar Emma,Malin o Andreas i en liten stuga utanför Uddevall.Och vi har oxå ny säng i sovrummet för vi tyckte det räcker att ha ett sovrum för oss alla 4.Hittills funkar det bra Vi har oxå byggt en vedeldad bastu på tomten där vi får plats alla 4 och så finns det en dusch precis utanför.Hur sover ni nu då med nya sängen

    SvaraRadera